Äggröra från Sundborn

Ingredienser

(För 5 personer)

1½ liter mjölk
2 ägg
2 hg mjöl
2 tsk salt
2 msk hackad gräslök

Beredning

Koka upp mjölken med undantag af en kaffekopp. Af de uppvispade äggen, den okokta mjölken samt mjölet göres en afredning, som ivispas i den kokande mjölken. När mjölet något börjar svälla, tillsättes gräslöken och saltet, samt får allt sakta koka ungefär 10 minuter, tills mjölet helt hunnit svälla, under hvilken tid rätt flitigt bör röras i pannan. Serveras till middag med spicken sill och bröd.

Recept från: Hemmansägaränkan Stina Lisa Holm, Kyrkbyn, Sundborn, Dalarna
Upptecknat: Den 27 juli 1898 av Judit Göransson (Uppsala 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se