Äggröra från Medåker

Ingredienser

(För 4 personer)

2 ägg
8 kkp mjölk
2 kkp hvetemjöl
Salt

Beredning

En del av mjölken kokas upp. Äggen vispas tillsammans och blandas med resten af mjölken samt mjölet. Denna blandning nedröres i den kokande mjölken och får koka omkring 15 minuter. Äggröran saltas efter smak.

Serveras med bräckt skinka.

Recept från: Nornbergsmor, Sör-Garlinge, Medåker, Västmanland
Upptecknat: Den 31 juli 1899 av Ester Brodén (Uppsala 29403:21b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se