Äggröra från Kisa

Ingredienser

(För 3 personer)

1 liter mjölk
1 ägg
1 kkp mjölk
1 msk hvetemjöl
1 msk potatismjöl
1 tsk salt

Beredning

Mjölken kokas upp. Ägget, mjölken och mjölet vispas tillsammans och nedröres i den kokande mjölken, hvarefter alltsammans får koka upp. Afsmakas med salt.

Recept från: Daglönarhustrun Thilda Sofia Larson, Kulla, Kisa, Östergötland
Upptecknat: Den 21 juli 1904 av Signe Liljedal (Uppsala 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se