Äggröra från Bankeryd

Ingredienser

(För 10 personer)

5 ägg
1½ liter mjölk
5 msk mjöl
½ tsk salt flottyr

Beredning

Äggen och mjölken vispas tillsammans, saltet tillsättes och mjölet nedröres. Flottyren lägges i en panna och massan hälles uti och får koka 10 minuter.

Ätes med stekt fläsk.

Recept från: Hälftenbrukarhustrun Maria Andersson, Attarp, Bankeryd, Småland
Upptecknat: Den 1 augusti 1901 av Judith Bergström (Uppsala 29403:15)

Kommentar från Matkult.se: En hälftenbrukare brukade en gård som ägdes av någon annan, mot det att han fick hälften av gårdens avkastning.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se