Äggröra från Åhus

Ingredienser

(För 17 personer)

3½ liter mjölk
12 ägg
4 msk hvetemjöl
3 msk potatismjöl
1 msk salt
2 msk socker

Beredning

Äggen uppvispas, därefter tillsättes 1 kkp af mjölken samt mjölet. Den öfriga mjölken upphettas och tillsättes med sockret och saltet. Afredningen röres och pannan får under flitig rörning stå öfver elden tills massan tjocknat. Får ej koka.

Recept från: Anna Månsson, Horna, Åhus, Skåne
Upptecknat: Den 17 juli 1902 av Augusta Mattsson (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se