Äggringar från Falkenberg

Ingredienser

1 ägg
Lite socker
1 matsked skummjölk
Mjöl, så mycket som till en lagom deg
1 ägg till att pensla ringarna

Beredning

Ägget, sockret och skummjölken vispas väl tillsammans, sedan tillsättes mjöl till en lagom hvetedeg, ej för hård. Rullas ut i stora ringar, sättas på smord plåt, skäras med en knif runt omkring, penslas med ägg, bakas genast i het ugn.

Recept från: Torparänkan Maria Svensson, Kullen, Falkenberg, Halland
Upptecknat: Den 5 augusti 1903 av Gerda Stael von Holstein (Uppsala 29403:7)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se