Äggpannkaka från Jönköping

Ingredienser

(För 8 personer)

3 kkp hvetemjöl
1½ liter oskummad mjölk
3 ägg
½ kkp socker
1 tsk salt
1 tsk malen kanel

Till pannan:
1 msk smör

Beredning

Äggen vispas med sockret och mjölken ihälles, därpå ivispas mjölet och kanel och salt tillsättes. Slås i den smorda stekpannan och insättes i god ugnsvärme att grädda.

Recept från: Arbetarhustru Klarén, Jönköping, Småland
Upptecknat: Den 21 juli 1905 av Ida Bredberg (Uppsala 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se