Äggdopp från Vetlanda

Ingredienser

(För 6 personer)

3-4 mak flottyr
1½ liter mjölk
2 ägg
1 kkp mjöl

Beredning

Flottyren upphettas i stekpannan och största delen af mjölken slås i. Då denna kokar iröres mjölet, förut uppblött i äggen och den öfriga mjölken, hvarefter alltsammans får koka 5-10 minuter.

 

Recept från: Brukarhustrun Tilda Hertz, Flugeby, Vetlanda, Småland
Upptecknat: Den 15 augusti 1904 av Eva Florén (Uppsala 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se