Äggbullar från Burträsk

Ingredienser

1 msk smör
2 msk mjöl
2 kkp grädde
2 ägg
½ tsk socker
Muskotblomma

Till panering:
Stötta skorpor
Ägghvita

Till stekning:
½ msk smör

Beredning

Smör och mjöl sammanfräses samt påspädes med grädde. Såsen, som bör vara ganska tjock, kokas 10 minuter. Under tiden hårdkokas äggen som skalas och hackas. Dessa jämte socker och muskotblomma tillsättas, som nu får ett kort uppkok och ställes därefter ut att kallna. Sedan formas däraf små bullar, som penslas med ägghvita och beströs med skorpbröd. Dessa stekes gulbruna och serveras genast.

Recept från: Fröken Gustafva Hedström, Gammelbyn, Burträsk, Västerbotten
Upptecknat: 1906 av Magda Burlin (Uppsala 29403:19)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se