Äggasmör från Öxnevalla

Ingredienser

(För 7 personer)

5 ägg
3 msk smör
1 tsk salt

Beredning

Äggen kokar 6 minuter, hvadefter de hackas fint och blandas med smör och salt. Användes att stryka på bröd.

Recept från: Bonddotter Anna Nilsdotter, Vetsra Aplagården Öxnevalla, Västergötland
Upptecknat: 1903 av Gertrud Ekberg. (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se