Prässylta från N Mellby

Beredning

Ett halft grishufvud kokas i kort spad. Upptages och benen fråntages. Skäres i tjocka skifvor som läggas hvarftals med salt, peppar och ingefära mellan hvarje hvarf. Svålen lägges ytterst. Syltan får sedan ligga i präss tills den stelnar.

Recept från: Hustru Kerstin Jönsson, Lunnahöja, N Mellby, Skåne.
Upptecknat: Den 9 augusti 1902 av Hulda Sommarin. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 14 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se