Köttbullar af får från N Mellby

Ingredienser

(För 10 personer)
Lunga, tunga, hjärta och njure af får
4 skorpor
1½ kkp mjölk
1 ägg
2 msk mjöl
Salt
Peppar
3 msk flott

Beredning

Lunga, tunga, hjärta och njure sköljes och males. Skorporna stötas, ägget uppvispas och blandas med mjölken och mjölet ivispas, hvarefter allt jämte socker och salt blandas i den malda massan och arbetas tills smeten blir sammanhängande. Formas till aflånga kakor och stekas i flott.

Sås: Mjölk och mjöl sammanvispas och får koka upp och såsen slås öfver köttbullarna.

Recept från: Hustru Kerstin Jönsson, Lunnahöja, N Mellby, Skåne.
Upptecknat: Den 9 augusti 1902 av Hulda Sommarin. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 14 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se