Köttbullar från Norrala

Ingredienser

(För 12 personer)
3 skålpund benfritt oxkött
2 ägg
Mjölk eller dricka
3 skedar stötta skorpor eller 3 skedar mjöl
Salt
Peppar
Ingefära eller muskot
2 rödlökar

Beredning

Köttet skäres, hackas eller males och blandas med dricka eller mjölk. Äggen, de stötta skorporna och kryddorna lägges i varefter färsen arbetas mycket väl. Av färsen formas bullar vilka brynas i flottyr varefter de upptagas. 3 qvarter vatten hälles i pannan att koka upp. Bullarna lägges ner i det uppkokta vattnet med den skalade rödlöken och får koka ett tag. Såsen redes.

Recept från: Hemmansägarehustru Bricken Persson, Snarböle, Norrala, Hälsingland.
Upptecknat: Den 29 juli 1915 av Edith Rydén (Uppsala 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se