Smultronkräm från Vårdnäs

Ingredienser

1 liter smultron
200 g socker
1½ liter vatten
1 kkp potatismjöl

Beredning

Man uppkokar ¾ liter vatten med sockret, ilägger smultronen att sakta koka tills de falla sönder, då man tillsätter ½ liter vatten uppkokt. Sedan det hela fått ett uppkok, afredes det med potatismjölet utrördt med den återstående ¼ liter kallt vatten. Uppslås på fat.

Serveras med vaniljsås eller grädde.

Recept från: Lotten Johansson, Skår, Vårdnäs, Östergötland.
Upptecknat: Den 18 juli 1898 av Elin Gustafsson (Uppsala 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 07 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se