Potatispudding från Skeppsås

Ingredienser

(För 8 personer)
1½ liter kokt, kall potatis
2 kkp skorpmjöl
1 liter mjölk
2 ägg
1 tsk ingefära
1 msk salt
2 msk smör

Beredning

Potatisen rifves eller males på kvarn, äggen vispas upp i mjölken och blandas i potatisen tillsammans med skorpbrödet och kryddorna. Detta blandas väl hvarefter massan slås i smord form att gräddas i ordinär ugnsvärme, hvilket tar ungefär 1 timme.

Serveras varm till spicket fläsk.

Recept från: Arrendatorshustru Carolina Isaksson, Skeppsås, Östergötland.
Upptecknat: Den 16 augusti 1905 av Ruth Ekdal (Uppsala 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 04 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se