Korngrynsvälling från Rödön

Ingredienser

1½ kkp korngryn
4 liter mjölk
2 tsk salt
1 liter vatten
1 kålrot

Beredning

Grynen sköljas och sättas på i kallt vatten att koka ungefär 10 minuter, hvarpå mjölken tillsättes. När vällingen kokat upp, ilägges den skalade, sköljda och i bitar skurna kålroten. Vällingen får sedan koka tills grynen äro mjuka. Den afsmakas med salt och serveras varm.

Recept från: Bondhustru Karin Gunnarsson, Krokom, Rödön, Jämtland.
Upptecknat: Den 16 augusti 1901 av Elise Mårtensson (Uppsala 29403:7)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 04 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se