Kokt salt sill från Skultuna

Ingredienser

(För 4 personer)
2 salta sillar
Vatten
12 kryddpepparkorn
1 knippa dill


Till sås:
1 msk smör
1 msk mjöl
Spad
1 msk grädde

Beredning

Sillarna rensas och läggas i vatten ungefär 5 timmar före tillagningen. Vatten värmes tillsammans med pepparkornen och dillen. Sillarna skäras i bitar, läggas i och får koka tills de äro lösa då de tagas upp och spadet silas ifrån.

Smör och mjölk fräses i en kastrull och af spadet spädes i så mycket att det ej blir för salt och sist nedröres grädden.

Recept från: Trädgårdsmästare Sundholm, Forsby, Skultuna, Västmanland.
Upptecknat: Den 16 augusti 1904 av Anna Schenström (Uppsala 29403:21b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 28 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se