Kokt sill från Älvsbacka

Ingredienser

(För 1 person)
1 sill
1 lök

Beredning

Sillen rensas och sköljes. Löken skalas och hackas och lägges i sillen. Denna lägges på ett fat, som sättes öfver potatiskitteln, och ett lock lägges öfver. Göres sillen i ordning, strax potatisen är påsatt, bli de kokta samtidigt.

Recept från: Statarhustru Emilia Olsson, Norra Viken, Älvsbacka, Värmland.
Upptecknat: Den 18 juli 1905 av Hedvig Bergström (Uppsala 29403;18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 17 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se