Inlagd strömming från Bygdeå

Ingredienser

20 salta strömmingar
2 tsk finstötta kryddpeppar
2 msk ättika
1 msk socker
2 lökar

Beredning

Strömmingen befrias från benet och lägges hvarftals med pepparn, sockret och den finhackade löken (hopblandadt). Öfver allt detta slås ättikan.

Recept från: Bonden Alfred Nilsson, Fällforsen, Bygdeå, Västerbotten.
Upptecknat: Den 10 juli 1900 av Wendla Röse (Uppsala 29403:19)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 17 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se