Glödstekt sill från Väddö

Ingredienser

2 salta sillar
Ett stycke fett fläsk
Ljumt potatisvatten

Beredning

Ett halster gnides in med fett. Sillarna, på hvilka huvudena äro aftagna och innanmätet borttaget, läggas på halstret och detta på glödhög i spis. När sillarna äro brunstekta, läggas de i en karott med ljumt potatisvatten och serveras tillsammans med sås.

Sås:

En half spillkum grädde och hackad gräslök.

Recept från: Arrendatorshustru M Ljungström, Grisslehamn, Väddö, Uppland.
Upptecknat: Den 13 augusti 1903 av Maria Nathorst. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 17 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se