Kokt mört från Djurö

Ingredienser

(För 5 pers)
1 kg mört
3 msk hackad dill
Till kokning: ½ liter vatten
Salt
Sås: 1 msk mjöl
Fiskspad

Beredning

Fisken fjällas, rensas och sköljes. Därefter tar man litet av den hackade dilleno lägger inuti fisken, som redan påsättes i saltat vatten. Fisken får sedan koka tills fenorna lossna då den tages upp. Därefter göres såsen. Mjölet lägges i pannan o litet i sänder av fiskspadet påhälles o får koka tills såsen blivit litet simmig.

Recept från: Fru Sofi Andersson, Runnmarö, Djurö, Uppland.
Upptecknat: 1 augusti 1912 av Ingrid Bruce. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 16 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se