Inlagd sill från Årdala

Ingredienser

8 sillar
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
15 vitpepparkorn
3 msk socker
½ liter ättika

Beredning

Sillen rensas samt vattlägges ett par timmar, varefter den fläkes och skäres i mindre bitar. Den lägges sedan i en glasburk och blandas med pepparkornen, lagerbladen samt sockret och ättikan. Sillen bör stå 1 dygn innan den serveras.

Recept från: Statarhustru N Karlsson, Mälby, Årdala, Södermanland.
Upptecknat: 1915 av Margareta Hydbom (Uppsala 29403:16)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 16 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se