Kapprocksill eller ristad sill från Reng

Ingredienser

(För 5 personer)
10 kast liten salt sill ( = 40 st)
20 st potatislökar
50 g smör

Beredning

Vattenlagd, saltad sill fläkes eller ristas i ryggen och sönderskuren lök lägges inuti densamma. Den doppas så i vatten, lägges i smörat papper, ombindes med snöre, befrias från laken och stekes på glöd. Oskalad potatis serveras till.

Användes såsom middagsmat vanligen efter gillen.

Recept från: Bonden Hans Andersson, Stävie, Reng, Skåne.
Upptecknat: Den 24 juli 1889 av Hilda Aurelius. (Uppsala 29403:14)
Kommentar: Potatislök är en traditionell slags schalottenlök.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 15 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se