Fläcke-sill från Falsterbo

Ingredienser

(För 6 pers)
1 tjog sill
3 msk flottyr

Beredning

Sillen klyves i ryggen och rensas, men urbenas ej. Därefter lägges den i saltlake i 15 minuter. Trädes sedan upp på ett snöre och hänges ut i vinden, där den får hänga 1 dygn. Stekes sedan som den är i flottyr.

Recept från: Sjömanshustru Johanna Kristersson, Falsterbo, Skåne.
Upptecknat: Den 9 augusti 1909 av Elisabeth Gjertsson. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 15 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se