Plocke- eller pillefisk från Bösarp

Ingredienser

(För 8 personer)
10 hufvuden af saltlånga
4 liter potatis
Vatten
¼ tsk kryddpeppar
120 gr smör

Beredning

Hufvuden af saltlångakokas och benen borttagas. Potatis kokas och söndermosas. Fisken nedlägges däri och sammanblandas med potatisen. Kryddpeppar strös ofvanpå, och smörhåla göres. Användes till ”meafton”.

Recept från: Bonden Jöns Larsson, Virestad, Bösarp, Skåne.
Upptecknat: Den 2 juli 1898 av Hilda Aurelius. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 14 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se