Syltade nypon

Ingredienser och beredning

Ej mogna nypon rensas, fröhuset uttages, sköljes i kallt vatten. Till 1 kg bär tages ½ kg socker som kokas till lake och slås över bären. Då den för tredje gången kokat upp ilägges bären och får ett uppkok, lägges i burkar och överbindes.

Recept från: Elsie Anderssons receptsamling, Malmö och Hörby, Skåne, 1905 (Uppsala 34742:3)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se