Syltad melon

Ingredienser och beredning

Melonen skalas skäres i långa bitar, sedan kokas en sockerlake (1 skålpund melon ¾ skålpund socker) Melonen lägges däri och får ligga i 8 dagar, då afhälles laken och får koka upp med lite kanel och slås het öfver sedan den får stå ett par dagar, kokas den åter upp och melonen ilägges, får ett uppkok, lägges i burkar och överbindes.

Recept från: Elsie Anderssons receptsamling, Malmö och Hörby, Skåne, 1905 (Uppsala 34742:3)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se