Lutfiskpudding

Ingredienser

1 tallrik öfverblifven lutfisk
2 liter mjölk
2 ägg
2 msk flottyr
1 tsk peppar
1 msk socker
2 kkp risgryn

Beredning

Koka fisken i saltat vatten, dock ej så att den går sönder.. Då den kallnat frånskiljes skinn och ben, hacka den (ej för fin) samt rör den sedan i gröten tillika med ägg, flottyr och krydda. Smörj och bröa formen. Serveras med smält smör.

Recept från: Estrid Hanssons receptbok, Sorunda, Södermanland 1933-1957 (Uppsala 41195)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se