Kryddsill

Ingredienser och beredning

58 sillar vattläggas ett dygn havrefter de upptagas och lägges i ättika i 2 dygn i kallt rum, sedan upptages de ur ättikan o nedlägges hvarftals med följande kryddor: 3 lod starkpeppar, 3 lod kryddpeppar, som krossas, för 6 öre spansk humble o lagerbärsblad samt 10½ lod socker, alla kryddorna blandas tillsammans o lägges deraf mellan sillen. Ättikan som sillen legat uti slås öfver. Tyngd lägges på och då den stått i 3 veckor är den färdig. Den blir godast af Norgesill.

Recept från: Anteckningsbok för Fredrique Hedlöf (Uppsala 41196)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se