Krusbärstårta

Ingredienser och beredning

1/3 skålpund smör röres med 1/3 skålpund socker, däri kommer 1 ägg, 1 sup brännvin, 8 stötta kardemummor, 1 tsk kanel, en handfull malen mandel, ½ stop vetemjöl. En form med lös botten klädes med denna deg, därefter ilägges krusbärskompott, strimlor af degen tagna med en sporre, lägges i rutor öfver tårtan, bakas.

Recept från: Elsie Anderssons receptsamling, Malmö och Hörby, Skåne, 1905 (Uppsala 34742:3)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se