Kransekage

Ingredienser och beredning

1 skålpund mandel rifves i 12 ägghvitor fint, deri blandas 1½ skålpund socker, detta sättes öfver elden tills det är varmt och deri röres. När det svalnat spritsar man det i kransar, plåten skall smörjas.

Recept från: Charlotte Malmros receptbok, Stora Köpinge, Skåne 1882-1886 (Uppsala 41101)

Kommentar från matkult.se

Kransekage är en vanlig festkaka i Danmark, Skåne och i Norge. Ringar i olika storlekar kan läggas på varandra i en hög kon, när det är riktigt festligt.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se