Hvita pepparkakor

Ingredienser och beredning

3 ägg, kanel, kardemumma, kryddnejlikor, 1 skålpund socker, 1 knifsudd pottaska, så mycket mjöl att degen kan kaflas ut.

Recept från: Charlotte Malmros receptbok, Stora Köpinge, Skåne 1882-1886 (Uppsala 41101)

Kommentar från Matkult.se

Att baka vita pepparkakor var ganska vanligt vid den här tiden. De innehåller ingen sirap och får också en annan smak än de bruna. Mjölet är förstås vetemjöl. De togs ut med pepparkaksmått och kunde dekoreras och hängas upp i julgranen, som vid den här tiden började bli vanlig i alla svenska hem.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se