Fiskkotletter

Ingredienser

15–20 färska sillar
2 hvetebullar
1 sk smör
1 liten lök
½ tsk peppar
2 ägghvitor
2 tsk salt
5 msk fint skorpmjöl

Beredning

Sillen göres skinn- och benfri, hackas fint, salt tillsättes. Upplös bullarna i lite vatten och rör dem smidiga. Smält en msk smör, rör deri hvetebrödsmassan tills den släpper bottnen på kastrullen, lägg deri den hackade fisken. Bryn den finskurna löken och tillsätt det öfriga Arbeta det hela med kryddorna, forma sedan runda kotletter, hvilka doppas i ägghvita och skorpmjöl, stekas gulbruna, serveras med grönsaker eller potatis.

Recept från: Estrid Hanssons receptbok, Sorunda, Södermanland 1933-1957 (Uppsala 41195)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se