En sorts pudding med sillmjölkar

Ingredienser och beredning

6 sillmjölkar tvättas af i vatten, samt läggas i mjölk o vatten några timmar, hackas fint, 1 qvarter fint stötta hveteskorpor blötas väl i 3 qvartergod mjölk, deri röres 1 jumfru smält smör, 6 vispade ägg, 2 skedar socker o muskotblomma, blandningen lägges i en smord form. Den serveras med halfskarp sås.

Recept från: Anteckningsbok för Fredrique Hedlöf (Uppsala 41196)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se