Ättiksplommon

Ingredienser och beredning

Till 5 skålpund vatten tages lika mycket socker, 5 kkp blandad ättika, kryddnejlikor, kanel, kokas till den är klar, varefter den slås öfver plommonen Andra dagen slås lagen af plommonen, kokas upp, skummas, plommonen ilägges och får koka ungefär ½ timme. Plommonen får ej vara för mogna, stora blå prickas med gaffel.

Recept från: Elsie Anderssons receptsamling, Malmö och Hörby, Skåne, 1905 (Uppsala 34742:3)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se