Arbogakringlor

Ingredienser och beredning

1 pund hvetemjöl, 3 stop mjölk, 3 skålpund smör o 1 skålpund socker, kardemummor efter smak. Smöret lägges kallt i tråget der mjölet är fördt åt sidorna o varm mjölk slås på smöret, 4 skedar god jäst, degen blir mycket hård.

Recept från: Anteckningsbok för Fredrique Hedlöf (Uppsala 41196)

Kommentar från Matkult.se

Arboga och Södertälje blev under senare delen av 1800-talet kända som kringelstäder, där många kvinnor försörjde sig på kringelbakning. Något som blev möjligt efter näringsfriheten 1849.

Läs mer på sidan Södertäljekringlor.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se