Stekt kabeljo från Orsa

Ingredienser
1 kg kabeljo
Vatten

Till stekning:
1 hg smör
2 ägg
Stötta skorpor

Beredning
Kabeljon lägges i vatten i 6 timmar. Kokas, skäres i bitar och får kallna. Doppas i ägg och beströs med stötta skorpor och stekes. Serveras med potatis och korintsås.

Recept från: Fru Elin Pettersson, Kyrkbyn, Orsa, Dalarna
Upptecknat: 1906 av Signe Svensson (Uppsala 29403:3b)

Kommentar från Matkult.se

Kabeljo/kabiljo: Torskfisk, vanligen långa, som är fläkt, saltad i kar och lätt torkad. Namnet är ursprungligen holländskt. Kabeljo var förr en vanlig rätt.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 09 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se