Inlagd sill/strömming från Döderhult

Ingredienser
Till 2 valar sill (1 val = 80 st = 20 kast):
3 kaffekoppar socker
2 kaffekoppar salt
1 matsked ingefära
1 matsked starkpeppar
1 matsked kryddpeppar
Samt litet lagerblad

Beredning
Sillen (strömmingen) rensas och lägges i en ättikslag av 2 delar vatten och 1 del ättikssprit. Får ligga i 24 timmar.

Recept från: 82-åriga Anna Larssons, Döderhult, Misterhult, Småland
Upptecknat: 1956 av Gunnar Skogsmark (Uppsala 23460)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 09 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se