Risgrynssoppa med krusbär från Enånger

För 6 personer

Ingredienser
3 kkp krusbär
1 kkp risgryn
2 liter vatten
Socker
1 bit kanel
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
Salt

Beredning
Risgrynen skållas i hett vatten, sättes på att koka i 2 liter vatten tillsammans med kanelen. Då grynen äro nästan kokta ilägges krusbären och soppan får koka tills de gå sönder. Sockret ilägges. Soppan afredes med mjölet utrört i mjölken.

Recept från: Bricken Winlöf, Långvind, Enånger, Hälsingland
Upptecknat:
26 juli 1910 av Gurli Sundin (Uppsala 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 08 september 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se