Kärnmjölkssoppa från Näsum

Ingredienser
1 l kärnmjölk
2 msk ris eller vetemjöl
50 gram korinter
1 bit kanel
25 gram mandel
Socker

Beredning
Ris eller vetemjölet rives ut i mjölken. Sättes sedan på elden med korinter, kanel, mandeln skuren i strimlor, socker och får ett hastigt uppkok. Hela tiden piskas kraftigt i mjölken.

Recept från: Lantbrukare NP Böring, Näsum, Skåne
Upptecknat:
28 juli 1915 av Tulla Persson (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 08 september 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se