Vattgröt med potatis från Vagnhärad

Ingredienser
1½ liter vatten
5 stora potatisar (okokta)
Sammanmalet rågmjöl
Salt

Beredning
Potatisen rifves och kokas tillsammans med vattnet 10 minuter, röres under tiden, sedan nedvispas rågmjölet, så mycket att det blir en lagom tjock gröt, som får koka en god stund, afsmakas med salt och ätes med mjölk.

Recept från: Betty Johansson, Fredriksdal, Vagnhärad, Södermanland
Upptecknat: 1908 av Anna Zimmerman (Uppsala, 29403:16)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 04 september 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se