Potatispannkaka från Haverö

Ingredienser
10 medelstora kokta potatisar
1 tsk salt
1 kkp (nätt) nymjölk
1 kkp hvetemjöl

Beredning
Potatisen stampas med mjölet. Sedan denna deg stått omkring två timmar, tillsattes mjölken och saltet, hvarefter smeten slås i en med fläskflott smord stekpanna och gräddas i ugn, tills färgen blir vackert ljusbrun. Potatispannkaka ätes med stekt fläsk såväl till frukost som middag.

Recept från: Hustru Fia Henriksson, Haverö, Medelpad
Upptecknat: 1897 av Stina Sahlin (Uppsala, 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 04 september 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se