Potatisgröt från Haverö

Ingredienser
1 lit potatis
3 lit vatten
2 msk salt
Kornmjöl

Beredning
Potatisen kokas, skalas och mosas med trästöt. Potatismoset lägges i saltadt och kokande vatten, hvarefter under vispning så mycket kornmjöl tillsättes att man får en stadig gröt. Ätes med mjölk till kvällsvard.

Recept från: Hos torparen A Eriksson, Haverö, Medelpad
Upptecknat: 1897 av Stina Sahlin (Uppsala, 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 04 september 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se