Sötost från Tuna

Ingredienser
2 kannor nymjölk
4 kkp kärnmjölk

Beredning
Mjölken får koka upp. Då den kokt upp häller man i kärnmjölken. Detta får koka tills ostmyssja bildats, då man lyfter grytan på sidan af spisen. Sedan häller man massan i ett durkslag, så att vasslan får rinna bort och ostmassan lägges sedan i en form att stelna. Osten skäres i skifvor och ätes till smörgås

Recept från: Hemmansägarehustru Gerda Mikaelsson, Rude by, Tuna, Medelpad
Upptecknat: 1902 av Anna Söderbaum (Uppsala, 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se