Ölsoppa från Sundborn

För 4 personer

Ingredienser
1 lit vatten
½ lit svagdricka
½ msk sirup
Salt
3½ dcl mjöl
½ lit mjölk

Beredning
Vatten, dricka, sirup och salt kokar upp och redes med mjöl utrört i mjölk. Får så ett uppkok.

Recept från: Lagat av Karin Sätterberg, hustru till Karl Daniel Sätterberg, jordbrukare i Skäggheden, Sundborn, Dalarna
Upptecknat: 1905 av Hedvig Bergström (Uppsala, 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se