Kärnmjölkspudding från Enköping

För 6 personer

Ingredienser
1 lit sur kärnmjölk
1 kkp sirap
7 msk hvetemjöl
2 tsk kanel

Beredning
Kärnmjölken och sirapen vispas tillsammans, hvarefter hvetemjölet och kanelen iröres. Smeten hälles i smord form och gräddas i ugnen. Serveras med sylt.

Recept från: Tora Bergström, Enköping
Upptecknat: 1906 av Hilma Eliasson (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se