Kärnmjölkskaka från Kville

Ingredienser
2 kkp kärnmjölk
1 kkp sirap
1 kkp socker
4 kkp hvetemjöl
1 tesked sodapulfver
1 ägg (om man vill)

Beredning
Kärnmjölken, sirapen och sockret blandas, hvetemjölet, jämte sodapulfvret utrört i en del af mjölet, tillsättes. Smeten slås i en smord och brödbeströdd form hvilken insättes i svag ugnsvärme. Kakan gräddas vackert mörkbrun. Om ägg tillsättes bör det först uppvispas och sedan blandas med mjölken.

Recept från: Kville, Bohuslän
Upptecknat: Av Hildur Kjelldahl (Uppsala, 29403:2)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se