Ölsupa från Släp

För 4 personer

Ingredienser
1½ lit svagdricka
3 kkpr mjölk
1 kkp hvetemjöl
1½ kkp (rågad) pudersocker

Beredning
Drickat kokades upp. Under tiden gjordes af mjölet och mjölken en afredning, som tillsattes det kokande drickat under flitig uppvispning. Sockret tillsattes, hvarpå soppan fick koka 8 min; den afsmakades och upphälldes därefter.

Recept från: Maria Börjesson, hustru till landtbrukare Patrik Börjesson, Släp, Halland
Upptecknat: 1902 av Hulda Hellsten (Uppsala, 29403:7)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se