Ölsupa från Norberg

Ingredienser
3 liter svagdricka
1 kkp sirup
2 msk mjöl
2/3 liter mjölk

Beredning
Drickat och sirupen slås i en kastrull. En afredning göres af mjölet och mjölken som ivispas, när drickat kokat upp, får ett godt uppkok, afsvalnas och serveras.

Recept från: Jordbrukaren Johan Johansson Rosendal, Norberg, Västmanland
Upptecknat: 1898 av Hulda Pettersson (Uppsala, 29403:21b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se