Ölsupa från Haga

För 7 personer

Ingredienser
1½ liter dricka
½ liter vatten
½ liter mjölk
3 msk mjöl
5 msk sirap
Ett par bitar ingefära

Beredning
Drickat och vattnet kokas upp med ingefäran. Därefter tillsättes sirapen. Sist islås afredningen under kraftig vispning och soppan får hastigt uppkok.

Recept från: Torparen Sven Ludvig Johansson, Åtorpet, hörande till Torslunda gård, Haga, Uppland
Upptecknat: 1907 av Anna Pettersson

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se